Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie

13 Aralık 2019- Bersu Ekinci0
green-smoothie-2611410_1920-1.jpg

Son Güncelleme : 13 Aralık 2019

Bir önceki yazımda hamilelik kilolarının kolayca verilememe nedenlerini anlatmış ve yağ yakan yiyecekler konusunda bir hatırlatma yapmıştım. Bu konuyu hemen geçmeyelim ve bir ayrıntı üzerinde daha konuşalım. Yeni bebek sahibi olan bir annenin vaktinin kısıtlı olacağını da düşünerek hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie tarifi vereyim size bugün. Malzemeleri de hazırlanması da kolay. Bebeğiniz mışıl mışıl uyurken siz de kısacık zamanda bu smoothie’yi hazırlayabilirsiniz. Neyse… Sözü çok dolandırmadan hemen anlatayım hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie tarifini.

Hamilelik sırasında yeterli beslenmenin hem anne adayı hem de bebek için ne kadar önemli olduğu bilinen bir gerçek. Peki ya doğumdan sonra? Elbette anne olduktan sonra da sağlıklı beslenmeyi sürdürmek gerek.

Ama doğum sonrasında çok yaygın yapılan bir beslenme hatası var. Birçok kadın doğum sonrası süreçte tatlı yiyeceklere ve rafine karbonhidratlara yönelir. Bu da hamilelik kilolarının verilmesini zorlaştırmak bir yana genel sağlığa da zarar verir.

Peki o zaman ne yapalım? Elbette sağlıklı beslenmek gerek. Bu arada tatlı yeme ihtiyacını sağlıklı seçeneklerle tatmin etmek de önemli. İşte birazdan tarifini vereceğim hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie tam da böyle bir seçenek.

Bu smoothie’nin içinde özellikle de lohusalık sürecinde ihtiyacınız olan beş önemli unsur var. Gelin önce onlara bir bakalım.

Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie: Malzemeler

Yeşil yapraklı sebzeler: Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie içine yeşil yapraklı sebzeler koyacağız. Öncelikle bu sebzeler içerdikleri vitamin ve mineraller bir yana demir açısından son derece zengin. Bu da doğum sırasında yaşanan kan kaybının yerine konulması açısından çok önemli. Ayrıca yeşil yapraklı sebzelerin, antioksidanlar ve lif de içerdiğini söylemem gerek.

Yulaf: İşte yeni anneler için ideal bir seçim! Yulaf, kaliteli çözülebilir lif içerir ve aynı zamanda yeni anneler için önemli olan kompleks karbonhidrat kaynağıdır.

Toz keten tohumu: Sağlıklı yağlar herkes için gerekli. Elbette çiçeği burnunda anneler için de. İşte hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie içine konulan toz keten tohumu emzirme dönemindeki anneler için de gerekli olan Omega 3 yağ asitleri içerir.

Vişne: Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie içine konulan vişne melatonin içerir. Bunun en önemli özelliği ne biliyor musunuz? Melatonin, rahatlamayı ve sağlıklı bir uyku uyumayı sağlar. Unutmayın yeni bir annenin bebeğine iyi bakabilmesi için kaliteli bir uyku uyuması  ve enerji depolaması şart.

Kakao: Evet! İşte geldik hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie yaparken kullanılan en lezzetli malzemelerden birine. Çiğ kakao, antioksidan, kalsiyum ve magnezyum kaynağıdır. Bunun da özellikle emziren anneler için önemli olduğunu hatırlatmam gerek.

Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie yaparken kullanacağımız malzemeler bunlar. “Yok, yok” yani başka bir deyişle.

Şimdi gelelim hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie yapımına.

Gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı badem sütü (Bunun yapımını daha önce anlatmıştım. Bu linkten tekrar bakabilirsiniz.)
  • 1 avuç dolusu yeşil yapraklı sebze (Dilediğinizi seçebilirsiniz. Ispanak, kıvırcık lahana gibi)
  • Yarım su bardağı vişne (Çekirdekleri çıkarılmış)
  • Yarım muz
  • 2 yemek kaşığı yulaf
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 1 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

Hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie için gerekli malzemeler bunlar. Şimdi gelelim yapımına.

  • Önce badem sütü ile yeşil yapraklı sebzelerden seçtiğinizi mutfak robotuna koyup işlem yapın.
  • Sonra da geri kalan tüm malzemeyi ekleyip bir kez daha karıştırın.
  • İşte hamilelik kilolarını vermeye yardımcı yağ yakan smoothie tüketime hazır.
  • İsterseniz ara öğün olarak tüketin, isterseniz de gün boyu yavaş yavaş yudumlayın.

Cevap Yazın

e-Posta adresiniz görünmeyecektir. (*) lı alanlar zorunludur.


error: Korunmuş içerik!