Beş Adımda Sağlığa

14 Şubat 2017- Bersu Ekinci0
ESY-006228742.jpg

Son Güncelleme : 28 Aralık 2017

Hepimiz, yeni yıla bazı kararlarla gireriz. Sigarayı bırakacağım, spora daha çok vakit ayıracağım, daha az içki tüketip sağlıklı besleneceğim, sevdiklerime vakit ayırıp stresi yeneceğim gibi. İlk birkaç ayda çabalarız da bunları yapmak için. Sonra unuturuz. Unutmayın… 2017, sizin yılınız olsun. İşe, sağlıklı beslenme adına beş basit alışkanlık kazanarak başlayabilirsiniz…

Neden yediğinizi düşünün
Acıkınca yiyoruz. Tek sebep bu değil tabii: Sıkıntıya, strese, yalnızlığa, ruh durumumuzdaki çalkantılara bağlı olarak da yeme alışkanlıklarımız değişiklik gösterebiliyor. Buzdolabının kapısını açmadan kendinize şunu sorun: Gerçekten aç mıyım? Yanıtınız evet değilse, başka bir sıkıntınız var demektir ve onu, yiyerek geçiremezsiniz. Sorunu belirleyin. Eminim, sizi mutlu edecek başka bir kaynak bulacaksınız.

Daha sık yemek pişirin
Bir yemek hazırlayıp onu sunmak, kendinize ve sevdiklerinize değer verdiğinizi göstermenin en basit yollarından biri. Evde yemek pişirerek sağlığınızı kolay şekilde kontrol altında tutabilirsiniz üstelik. Mutfakta iyi değil misiniz, belki de zaman sıkıntısı yaşıyorsunuz. Önemli değil… Deneyiminiz olmasa da basit birkaç yöntemle güzel tabaklar hazırlayabilirsiniz. Aşçılığın temeline inin. Yemek kitaplarına bakın, internetteki tarif sitelerinde gezinin. Az malzemeyle (taze ve kolay ulaşılabilenleri seçmeye gayret edin) basit ama lezzetli yemekler yaratabileceğinizi göreceksiniz.

Daha çok sebze-meyve tüketin
Bitki temelli beslenme, sağlığınız için yapabileceğiniz en iyi değişiklik. Bu sayede besin yönünden zengin yemekler tüketecek, aynı zamanda kalp-damar hastalıkları, şeker, kanser ve diğer kronik rahatsızlara yakalanma riskini azaltacaksınız. Tabağınızda taze sebzelere daha geniş yer ayırın. Et ve et ürünlerinden vazgeçemiyorsanız, sorun yok. Yeter ki bunlar yardımcı konumda olsun.

Rafine şekeri hayatınızdan çıkarın
Modern hayat, bize her adımda rafine şeker ve yapay tatlandırıcıları dayatıyor. Bunların esiri olmayın. Rafine şeker ve tatlandırıcılar, en çok gazlı içecekler, tatlılar ve atıştırmalıklarda bulunuyor. Donmuş gıdalar, hazır yemekler ve salata soslarında da. Doğal gıdalara yönelin. Alın size evde yemek pişirmek için bir neden daha…

Katı kurallarınız olmasın
Şunu aklınızdan çıkarmayın: Herkesin damak tadı ayrı ve tek bir mükemmel beslenme planı yok. Bu yüzden esnek olun, kendinize katı kurallar koymayın. Çünkü mutsuz oldukça daha çok yiyecek, yedikçe kendinizi mutsuz hissedeceksiniz. Yavaş yavaş, adım adım gidin. Mesela güne yumurta, yoğurt gibi sağlıklı protein kaynaklarıyla başlayıp öğle ve akşam yemeğinde daha çok sebze tüketebilirsiniz. Öğünleri atlamayın, düzenli ve zamanında yiyin. Bu düzeni oturttuktan sonra gerisi kolay…

- Bersu Ekinci

Sağlıklı yaşamak, ideal kilonuza ulaşıp orada kalmak -bir başka deyişle kilo kontrolünüzü sağlamak-, tüm yaşamınız boyunca uygulayabileceğiniz pratik bilgilere sahip olmak, ruhsal ve bedensel olarak iyi hissetmek için doğru adrestesiniz. Sağlıklı yaşam, ancak bütünsel beslenmeyle olur. Bu nedenle bedeniniz için en uygun beslenme mönülerini, detoks programlarını oluşturduğumuz gibi, ruhunuz için işinizden, sosyal yaşamınızdan ve hayatınızdan da konuşabileceğimiz birebir veya grup seanslarımızdan, beraber yürüyüş ve yoga yapabileceğimiz aktivitelerimizden de faydalanabilirsiniz. Amacımız, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklı yaşam bilincini yaymak…


Cevap Yazın

e-Posta adresiniz görünmeyecektir. (*) lı alanlar zorunludur.


error: Korunmuş içerik!