Üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi

14 Eylül 2022- Bersu Ekinci0
anamanet.jpg

Son Güncelleme : 14 Eylül 2022

Gelin bugün sizinle farklı bir konuyu ele alalım. Diyelim ki sağlıklı beslenmek istiyorsunuz ama mutfakta vakit geçirmeyi de sevmiyorsunuz. Ya da belki bunun için vaktiniz yok. Böyle durumlarda birçok kişi için hazır yiyecek tüketmenin kolay çözüm olduğunu biliyorum. Kolay, ama genel anlamda sağlıksız! En iyisi yemeğinizi kendiniz pişirmeniz. Peki bu nasıl olacak? Bir yandan mutfakta fazla vakit harcamadan bir yandan da sağlıklı beslenmek mümkün mü? Tabii ki! Neden olmasın? Gelin bugün sizinle üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi paylaşayım. Mutfakta saatler geçirmeden sağlıklı ve temiz beslenmenin püf noktalarını anlatırım. Hemen geçelim konumuza…

Üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi

Üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi

Şimdi şöyle yapalım… Bu konudaki ipuçlarını maddeler halinde toparlayayım. Siz de bir göz atın bunların hangileri sizin için uygun, hangilerini hayata geçirebilirsiniz, bir bakın bakalım!

Basit yemekler pişirin: Üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi konusuna bu ayrıntıyla başlayalım. Yemek pişirmek, mutlaka mutfakta saatler geçirip karmaşık bazı yiyecekler yapmak anlamına gelmez. Sağlıklı seçimlerle basit ama lezzetli yemekler hazırlayabilirsiniz. Yani yemek pişirmek istemediğiniz için abur cubur tüketmeniz ya da sürekli dışarıda yemeniz gerekmez.

Kaliteli içerik: Yani bu ne demek? Diyelim ki mutfakta çok fazla zaman ve çaba harcamak istemiyorsunuz. Bu da sizin sağlıklı beslenmenize engel değil. Bilinçli bir beslenme programı sayesinde vücudunuz için gerekli olan vitamin ve mineralleri alabileceğiniz malzemeleri kullanarak yemeğinizi hazırlayabilirsiniz. İşte size konusunda bir ipucu daha.

Toplu pişirme: Evet! Bunu bir tür yatırım olarak düşünün! Yemekleri toplu halde pişireceksiniz, yani bu birkaç çeşit yemek yapacağınız anlamına geliyor. Elbette bunun için mutfakta biraz zaman harcamanız gerek. Ama sonuç itibariyle pişirdiğiniz yemekleri uygun saklama kaplarına koyup buzdolabında belli bir süre muhafaza edebilirsiniz. Diyelim ki önünüzdeki üç gün içinde tüketeceğiniz yemekleri hazırlamak için mutfakta geçireceğiniz saatler, o süre içinde rahat etmenizi sağlayacaktır. Yemekleri sadece ısıtmanız yeterli olacaktır.

Fırında pişirmek sağlıklıdır

Üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi

Yemekleri fırında pişirin: Gelelim üşengeçler için sağlıklı beslenme rehberi konusunda başka bir ayrıntıya. Yiyeceklerinizi fırında pişirin! Bu durumda yapmanız gereken tek şey gereken malzemeleri hazırlayıp fırına koymak. Yani bir başka deyişle çok uzun zaman harcamanıza gerek yok. Üstelik, yemekleri fırında pişirmek yağda kızartmaktan çok daha sağlıklı. Elde edeceğiniz lezzet da cabası!

Sağlıklı karbonhidratları tüketin: Zaten sağlıklı beslenmek, kilo vermek ya da kilo korumak için yapmanız gereken bir şey bu. Kinoa, siyah pirinç, amarant, yulaf gibi tam tahılları kullanarak hem daha kısa sürede yiyecek hazırlarsınız hem de daha sağlıklı beslenirsiniz.

Her yemeğe sebze ekleyin: Şimdi başka bir ayrıntıya gelelim. Sağlıklı bir yaşam için yeteri kadar sebze tüketiyor musunuz? Bunu neden sordum biliyor musunuz? Bol sebze tüketmek, hem vitaminler ve mineraller açısından önemli hem de lif içerdikleri için uzun süre tokluk hissi sağlar. Üstelik sebzelerin pişmesi için çok da zaman harcamak gerekmez!

 

- Bersu Ekinci

Sağlıklı yaşamak, ideal kilonuza ulaşıp orada kalmak -bir başka deyişle kilo kontrolünüzü sağlamak-, tüm yaşamınız boyunca uygulayabileceğiniz pratik bilgilere sahip olmak, ruhsal ve bedensel olarak iyi hissetmek için doğru adrestesiniz. Sağlıklı yaşam, ancak bütünsel beslenmeyle olur. Bu nedenle bedeniniz için en uygun beslenme mönülerini, detoks programlarını oluşturduğumuz gibi, ruhunuz için işinizden, sosyal yaşamınızdan ve hayatınızdan da konuşabileceğimiz birebir veya grup seanslarımızdan, beraber yürüyüş ve yoga yapabileceğimiz aktivitelerimizden de faydalanabilirsiniz. Amacımız, toplumun yaşam kalitesini yükseltmek ve sağlıklı yaşam bilincini yaymak…


Cevap Yazın

e-Posta adresiniz görünmeyecektir. (*) lı alanlar zorunludur.


error: Korunmuş içerik!